donderdag 8 juli 2021

De ijzige verloofde

Onlangs ben ik begonnen aan de Spiegelpassante-serie van de Franse auteur Christelle Dabos. Het eerste boek is De ijzige verloofde. Het boek viel me op door de intrigerende illustratie op de voorkant. Ik ben fan van boeken met een beetje magie, dus ben ik het gaan lezen en ik kan je zeggen: het is een leuke serie!

Het gaat over Ophelia die op de zwevende ark Anima woont. De aarde is eeuwen geleden letterlijk uit elkaar geknald en verspreid in het heelal bevinden zich nu scherven van die aarde, bevolkt door verschillende families met elk bijzondere gaven. Ophelia's familie kan objecten tot leven brengen. 

Ophelia kan bovendien de geschiedenis van voorwerpen lezen en door spiegels reizen. Ze leidt een rustig leventje, totdat ze wordt uitgehuwelijkt aan Thorn van de Drakenclan. Ze verhuist naar een andere ark, eentje die heel wat onvriendelijker is dan Anima. 

Inmiddels ben ik al toe aan boek drie van het kwartet waaruit de serie bestaat en ik vermaak me er prima mee! Christelle Dabos schetst een intrigerende wereld, waar de aarde uiteengevallen is in kleinere beschavingen. Elke ark heeft een eigen familiegeest, gebaseerd op mythologische figuren zoals Artemis. De inwoners hebben allemaal bijzondere gaven die binnen de familie worden doorgegeven. De Draken kunnen bijvoorbeeld met hun geest de gruwelijkste verwondingen veroorzaken en de Mirage clan tovert de schitterendste illusies tevoorschijn. 

Maar ergens klopt er iets niet helemaal achter al die uiterlijke schijn. Wat is er aan de hand met de familiegeesten? Waarom is hun geheugen beschadigd? Wat gaat er om in het hoofd van de stugge Thorn, verloofde van Ophelia? De mysteries worden in de vierdelige serie langzaam en vakkundig ontrafeld. 

Reserveer De ijzige verloofde in de Bibliotheek of lees het e-book hier


Geen opmerkingen: