donderdag 29 juli 2021

Top 10 fictie

In deze vakantietijd heb je misschien wat extra tijd om lekker een boek te lezen. Hier een overzicht van de meest populaire boeken van het moment!

Karin Slaughter - Valse getuige

Twee zussen komen voor een dilemma te staan als één van hen de zoon - van een door hen op jonge leeftijd vermoorde pedofiel - als advocaat moet verdedigen in een verkrachtingszaak en hij laat weten van de moord op zijn vader op de hoogte te zijn. 

Reserveer in de Bibliotheek

Susan Smit - De heks van Limbricht

In 1674 wordt in een dorpje bij Sittard een 74-jarige vrouw met verstand van natuurgeneeskunde beschuldigd van tovenarij en hekserij en in een kerker gegooid. Alles wordt geprobeerd om haar wil te breken, maar tegen alle verwachtingen in houdt ze stand. Haar proces verloopt anders dan iedereen had kunnen voorspellen. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Reserveer in de Bibliotheek


Kiki van Dijk - Vlieland

Deze vakantiethriller gaat over Charlie. Ze is reisblogger, maar zoekt het dit jaar noodgedwongen dichter bij huis. Als ze wordt uitgenodigd voor een paar nachten op een glamping op Vlieland, grijpt ze haar kans. Als er twee meisjes verdwijnen, gaat Charlie op onderzoek uit. Met gevaar voor eigen leven. 

Reserveer in de BibliotheekCorina Bomann - Sophia's hoop

Berlijn, 1926. Het leven van de twintigjarige Sophia Krohn bevindt zich op een dieptepunt. Ze vlucht naar Parijs. Daar krijgt ze tegen al haar verwachtingen in een baan bij een groot cosmeticabedrijf: Helena Rubinstein. Maar met succes komen ook persoonlijke offers: haar baas eist dat ze 10 jaar ongetrouwd blijft. En dat terwijl Sophia net weer een beetje hoop begon te koesteren dat de liefde haar niet weer voorbij zou gaan.  

Reserveer in de Bibliotheek


Linda van Rijn - Provence

Een groot kasteel in de Provence, een peperdure jurk en een feest waar het aan niets ontbreekt – de bruiloft van presentatrice Leila en zanger Bram lijkt op het eerste gezicht een sprookje. Maar de volgende ochtend is iedereen in het kasteel in rep en roer: de bruidegom is spoorloos verdwenen. Nadia maakt zich grote zorgen. Wat als uitkomt dat zij Bram die nacht nog heeft gezien?

Reserveer in de Bibliotheek


Jo Nesbø - Koninkrijk

Roy Opgard heeft het afgelegen Noorse bergdorp waar hij is opgegroeid nooit verlaten, terwijl zijn jongere broer Carl zo snel hij kon naar Amerika is vertrokken. De jeugd van de broers was verschrikkelijk: hun vader was bikkelhard en hanteerde een strikt ‘wij tegen de rest’-principe. Roy heeft altijd geprobeerd Carl te beschermen, maar net als iedereen in het dorp dacht hij dat zijn broer voorgoed was verdwenen – op de vlucht voor de spoken uit zijn verleden. Maar als Carl terugkeert steken oude rivaliteiten de kop op.

Reserveer in de Bibliotheek

Benedict Wells - Hard land

De 15-jarige Sam is verlegen en heeft een angststoornis. In de zomer van 1985 vindt hij een baantje in de bioscoop en maakt hij nieuwe vrienden; het rijkeluiszoontje Cameron, de gekleurde sportieveling Brandon en de tomboy Kristie op wie hij een oogje heeft. 

Reserveer in de BibliotheekBill Clinton & James Patterson - De dochter van de president

Matthew Keating is een voormalig Navy seal en de vorige president van de Verenigde Staten. Nadat zijn ambtstermijn, verhuist hij naar het platteland van New Hampshire. Daar zou hij het liefst het leven van een 'gewone' burger willen leiden, maar een oud-president wordt nooit meer een gewone burger. En een oud-president heeft vijanden. Wanneer zijn dochter ontvoerd wordt, zet hij de seal-training en alle connecties die hij als president heeft opgedaan in om haar te redden. 

Reserveer in de Bibliotheek


Carlos Ruiz Zafón - Stad der nevelen 

Na de voltooiing van zijn levenswerk, het vierluik ‘Het Kerkhof der Vergeten Boeken’, wilde Carlos Ruiz Zafón die wereld afsluiten met een verhalenbundel, als blijk van waardering voor zijn lezers. In de bundel keren een groot aantal van de personages uit zijn eerdere werken terug, zoals de boekhandelsfamilie Sempere en schrijver David Martín.

Reserveer in de BibliotheekJohn Grisham - Sterspeler

Tegen alle verwachtingen in weet de 17-jarige Samuel de aandacht op zich te vestigen als basketbalspeler. Wanneer duidelijk wordt dat hij door oorlog niet meer terug kan naar huis in Zuid-Soedan, blijft er nog maar één manier over om zijn familie ooit weer terug te zien: zij moeten naar Amerika komen. Om dat voor elkaar te krijgen, zal Samuel echter iets moeten presteren wat nog niemand in de geschiedenis van het basketbal is gelukt: binnen één enkel seizoen de absolute top bereiken.

Reserveer in de Bibliotheek
Geen opmerkingen: