donderdag 22 juli 2021

Thuis in het Duincafé van Debbie Johnson

 

Een fijn boek voor de lezers van Sophie Kinsella, Katie Fforde, Marian Keyes en Sue Mcdonagh

Als Zoë’s beste vriendin Kate aan borstkanker overlijdt, staat Zoë’s leven plotseling volkomen op zijn kop. Ze krijgt de voogdij over Kates zestienjarige dochter Martha en moet opeens veranderen in een volwassen vrouw met verantwoordelijkheden. Ook Martha kampt met moeilijkheden en dreigt te ontsporen als tiener.
Zoë besluit samen met Martha naar een klein dorpje aan de westkust van Engeland te verhuizen, in de hoop dat de frisse zeelucht van Devon en het tragere tempo van het dorpsleven hen zal helpen Kates dood te verwerken.

Zonder het te weten is haar keuze voor het dorpje Budbury een van de beste ooit, want als ze op een dag het Duincafé binnenstapt, zal haar leven nogmaals ingrijpend veranderen, nu ten goede. De vriendelijke dorpelingen nemen de verloren en intens verdrietige Zoë en Martha direct onder hun hoede en geven steun waar nodig. En die steun kunnen ze hard gebruiken als Martha’s mysterieuze en al lang afwezige vader opeens op de stoep staat…

Ik geloof daar dus in. Dat bepaalde plekken in je leven een goede invloed op je kunnen hebben. Waar een fijne sfeer hangt met mensen die je begrijpen en waar je bij past. Ik ben eerder op dergelijke plekken geweest en ik woon er nu nog steeds. Heel belangrijk voor de  - ouderwets woord - 'levensvreugd'.
Dit boek is onderdeel van een serie, maar alle delen zijn goed los leesbaar. Vond je dit ook een fijn boek, probeer dan ook eens de andere titels 'Zomer in het Duincafé' en 'Kerstmis in het Duincafé' en 'Zonnige dagen in het Duincafé'. Deze laatste heb ik ook al gereserveerd, want die wil ik mee in mijn vakantiekoffer. Ook 'Thuis in het Duincafé' kun je uiteraard reserveren bij de bibliotheek! 
Geen opmerkingen: