maandag 27 juni 2022

Het gevaar van Cliffrock Castle

Het gevaar van Cliffrock Castle is het vierde boek dat Josephine Rombouts schreef over haar avonturen in Schotland. Daar werkte ze een aantal jaren op een traditioneel landgoed, als huishoudster en later als persoonlijk assistent. De boeken geven een vermakelijk inkijkje in de verhoudingen tussen kasteelheer/dame en het personeel. Upstairs-downstairs, met alle geschreven en ongeschreven gedragsregels die daarbij horen. 

Naarmate ze meer boeken uitbracht, werden haar verhalen ook steeds persoonlijker. En met dit vierde boek geeft Rombouts een inkijkje in hoe ze de controle over haar leven probeert te houden als ze verliefd wordt op iemand op het werk. 

Ook dit deel vond ik weer leuk om te lezen. Of luisteren eigenlijk, want dit boek luisterde ik via de Online Bibliotheek. Rombouts leest het zelf voor en dat doet ze goed. Ze heeft een aparte dictie, maar daar wen je snel aan. Ik vind het altijd een voordeel als de auteur het boek zelf voorleest. Zo krijg je het verhaal precies te horen zoals de auteur het bedoeld heeft!   

Maar goed, terug naar het verhaal. Dat is goed geschreven. Rombouts weet de spanning er goed in te houden, hoewel het soms wel erg veel naar een whodunnit neigt als het om de vraag gaat op wíe haar oog is gevallen. Maar dat is eigenlijk ook niet waar het boek over gaat. Het gaat over het hoofd bieden als je door iets wordt overvallen waar je geen controle op hebt. Dat kan een verliefdheid zijn, maar ook andere ingrijpende gebeurtenissen zoals een ernstige ziekte van je kind of een haastige verhuizing uit je thuisland. 

Reserveer 'Het gevaar van Cliffrock Castle' in de Bibliotheek of luister online

En wil je de andere boeken ook lezen? Deze vind je hier


Geen opmerkingen: