maandag 26 oktober 2015

Het grote zónder pakjes & zakje kookboek

Het is Kookboekenweek! Op het Bieblog schrijven deze week enkele culinair begaafde gastbloggers over hun favoriete kookboeken. Hobbykok, kookboekenblogger en bibliotheekcollega Anja Annink trapt af!

Karin Luiten weet precies wat wij nodig hebben: een kookboek met recepten voor lekkere verse maaltijden. Maar dat niet alleen. Haar kookboeken zijn geschreven met een fijne dosis humor, wat het lezen en koken ook nog eens leuk maakt. Haar filosofie past precies bij mijn ideeën over gezond eten, maar wel op een behapbare manier.

Haar zojuist verschenen kookboek Het grote zónder pakjes & zakjes kookboek is een verzamelbundel van haar vorige twee boeken (Koken met Karin zonder pakjes & zakjes deel 1 en 2). Hoewel de kaft van haar boek misschien niet zo snel aanspreekt, is de inhoud meer dan uitnodigend. Ze beschrijft haar recepten duidelijk, geeft veel tips en bij de recepten staan prachtige foto's.

In dit kookboek, waarin het volgens Karin Luiten zelf meer om pro-koken gaat dan om anti-pakjes, wordt je je bewust van wat je eet. Of wat je juist onbewust eet door het gebruik van pakjes of zakjes. Weg met de kant-en-klaar maaltijden of nasi uit blik. In dit kookboek neemt ze elke keer een populair pakje/zakje, en geeft vervolgens haar doe-het-zelf recept. Regelmatig maakte ik al haar beroemde 'roze koeken'. Voor een dubbeltje verkrijgbaar in de supermarkt, maar met de smaak van karton. Maak ze eens uit dit kookboek en je maakt echt vrienden! Overheerlijk is ook de broccolisoep met makreel en wat dacht je van peterseliekabeljauw met botersaus? Allemaal niet moeilijk om te maken, maar waar je wel indruk mee kan maken.

En wat doe je als je gek bent op koken en je hebt kinderen? Dan leen je het kookboek Lekker opscheppen! van Karin Luiten. Wat een heerlijk kookboek voor kinderen. Alleen al hoe ze haar inleiding schrijft, vol humor zoals bijvoorbeeld het overzicht met 'Handige Harries' (keukenhulpjes). Bekijk ook zeker eens haar website www.kokenmetkarin.nl.

In de laatste post op mijn blog De Kookboekenkast beschrijf ik nog meer kookboeken uit de bibliotheekcollectie!

Anja Annink

Reserveer Het grote zónder pakjes en zakjes kookboeken in onze catalogus.

Reactie van Karin Luiten! (Redactie Bieblog)


Geen opmerkingen: