donderdag 10 maart 2022

De Scholomance serie

Als je van fantasy en young adult series houdt, is de Scholomance trilogie van Naomi Novik een goede tip! Er zijn inmiddels twee delen verschenen, die ik allebei met veel plezier gelezen heb. Hoofdpersoon is de 17-jarige Galadriel (El). Ze heeft magische krachten en zit op een school voor magie. En dat is geen school à la Harry Potters Zweinstein. Het zit er namelijk vol met monsters die het voorzien hebben op de leerlingen. Alleen de slimste en sterkste leerlingen zullen het overleven. 

Je kunt je voorstellen dat dit gegeven leuke verhaallijnen oplevert. Er is veel rivaliteit onder de leerlingen. Logisch, als je leven in het geding is. Want wie kun je dan vertrouwen? 

El is een gesloten en zelfstandig meisje, maar ook zij zal bondgenoten moeten vinden om te kunnen overleven. Want aan het eind van het vierde schooljaar zullen ze zich door een grote hongerige horde aan monsters moeten vechten om buiten de poorten van de school te komen. Zo gaat het al heel lang en zo zal het ook nog heel lang blijven gaan. Of kan El daar misschien verandering in brengen? 

Naomi Novik is er weer in geslaagd een goed verhaal neer te zetten met leuke diverse karakters. De serie zou in eerste instantie uit twee boeken bestaan, maar daar komt nu een derde deel bij. Dat is geen straf wat mij betreft! 

Geen opmerkingen: