donderdag 21 maart 2013

De favoriete boeken van Herman Koetsveld en Enis Odaci

Het huis van de moskee - Kader Abdolah
Abdolah lokt mij middels zijn prachtige beeldende taal een wereld binnen die mij totaal vreemd is - ik moet zeggen: vreemd was. Want de familieleden van het 'huis van de moskee' worden haast eigen verwanten. Zo dichtbij, zo vol van het leven zoals mensen dat zo verschillend leven. Maar telkens - dwars door alle vreemdheid - invoelbaar, herkenbaar, maar bovenal zo intens liefdevol getoonzet.

HERMAN KOETSVELD – predikant Protestantse Kerk Nederland

Het Heelal - Stephen Hawking
Als klein kind was ik erg onder de indruk van de grootsheid van het universum. Sterren, kometen, planeten, ik leerde alles over zonnestelsels en over zwarte gaten. Later heb ik die fascinatie anders ingevuld: het heelal werd mysterieus, goddelijk. Stephen Hawking maakte het mysterieuze en bijzonder complexe universum in zijn boek ‘Het Heelal’ voor mij opeens heel logisch. En toch heeft hij als superwetenschapper heel lang met de vraag geworsteld: is het allemaal toeval of niet?

ENIS ODACI – oprichter Humanislam en eigenaar Odaci AdviesNa de succesvolle samenwerking met de studenten MBO College Vormgeving, Mode & media van het ROC van Twente bij Nederland Leest, hebben Bibliotheek Almelo, Enschede en Hengelo hen de opdracht gegeven voor het maken van een serie foto’s van bekende en minder bekende plaatsgenoten met hun favoriete boek. 
De foto’s gaan vergezeld van korte teksten met een uitleg waarom ze juist voor dit boek gekozen hebben.

De foto’s zijn ook te zien in de bibliotheek vanaf de start van de Boekenweek.
Voor Bibliotheek Hengelo zijn de foto’s gemaakt door Dianthe Forkink en Agnes Westerhuis.

Geen opmerkingen: