vrijdag 22 maart 2013

Het favoriete boek van Debby Nijenhuis

Nederlands Volkslied -Liederen en canons verzameld door Jop Pollmann en Piet Tiggers
Als klein meisje zong ik samen uit dit muziekboekje met mijn opa en oma. Het is mijn meest dierbare bezit vanwege die herinneringen. Het is een heel oud boekje, nog van toen oma een kind was.  Ze zou dit jaar op 30 april zelfs 100 worden. Zingen vormt een rode draad in mijn leven. Vroeger met opa en oma, later met mijn man in een band en daarna voor ons kind. Ik heb een inloophuis voor kankerpatiënten opgezet en we willen hier een zangkoor starten.
Met de foto en het boekje breng ik daarom graag een ode aan Oma, mijn koningin en een voorbeeld van hoe ik later graag wil worden: de beste oma van de wereld!

DEBBY NIJENHUIS – Initiatiefneemster De Nije StichtingNa de succesvolle samenwerking met de studenten MBO College Vormgeving, Mode & media van het ROC van Twente bij Nederland Leest, hebben Bibliotheek Almelo, Enschede en Hengelo hen de opdracht gegeven voor het maken van een serie foto’s van bekende en minder bekende plaatsgenoten met hun favoriete boek. 
De foto’s gaan vergezeld van korte teksten met een uitleg waarom ze juist voor dit boek gekozen hebben.

De foto’s zijn ook te zien in de bibliotheek vanaf de start van de Boekenweek.
Voor Bibliotheek Hengelo zijn de foto’s gemaakt door Dianthe Forkink en Agnes Westerhuis.

2 opmerkingen:

Joke zei

Laat ik nu net een exemplaar te koop aanbieden op mijn leuke nieuwe website www.dekleinekringloop.nl

Joke zei

Het is inderdaad een leuk boekje.
Ik heb het boekje toevallig vandaag op mijn website www.dekleinekringloop.nl gezet.