dinsdag 19 maart 2013

Het favoriete boek van Hettie Franken

Ik Jan Cremer - Jan Cremer en Arendsoog - P. Nowee
De Arendsoog-boeken hebben me al jong naar de bibliotheek gelokt. Ik heb ze stukgelezen, was verliefd op de cowboy en zijn indianenvriend en kon totaal opgaan in de spannende avonturen die ze beleefden.
Ik Jan Cremer is geen literair hoogstaand boek, maar ik herinner me dat ik het gretig en met rode oortjes las, tijdens een saaie Duitse les op de middelbare school, ik was dertien. De wereld van kunst en losbandigheid fascineerde me zeer. Tot het boek werd weggegrist door de keurige juf Duits met de woorden: ‘hier ben je veel te jong voor!’ Later kreeg ik het boek retour en ik heb het nog altijd bewaard.

HETTIE FRANKEN – beeldend kunstenaarNa de succesvolle samenwerking met de studenten MBO College Vormgeving, Mode & media van het ROC van Twente bij Nederland Leest, hebben Bibliotheek Almelo, Enschede en Hengelo hen de opdracht gegeven voor het maken van een serie foto’s van bekende en minder bekende plaatsgenoten met hun favoriete boek. 
De foto’s gaan vergezeld van korte teksten met een uitleg waarom ze juist voor dit boek gekozen hebben.

De foto’s zijn ook te zien in de bibliotheek vanaf de start van de Boekenweek.
Voor Bibliotheek Hengelo zijn de foto’s gemaakt door Dianthe Forkink en Agnes Westerhuis.

Geen opmerkingen: