maandag 18 maart 2013

Het favoriete boek van Han Eulderink

Willem Holleeder - Auke Kok
Ten eerste omdat dit boek mijn tweede boek is dat ik na mijn herseninfarct in 2005 helemaal heb kunnen uitlezen, iets wat me tot dan nooit gelukt was. Het was zo boeiend en makkelijk leesbaar, wat goed was voor mijn therapie. Ten tweede om dat het mij bijzonder interesseert om de andere kant van iemands leven te kunnen ontdekken en auteur Kok heeft daar in mijn ogen ruimschoots aan voldaan.

HAN EULDERINK – Voedselbank Midden Twente

Na de succesvolle samenwerking met de studenten MBO College Vormgeving, Mode & media van het ROC van Twente bij Nederland Leest, hebben Bibliotheek Almelo, Enschede en Hengelo hen de opdracht gegeven voor het maken van een serie foto’s van bekende en minder bekende plaatsgenoten met hun favoriete boek. 

De foto’s gaan vergezeld van korte teksten met een uitleg waarom ze juist voor dit boek gekozen hebben.

De foto’s zijn ook te zien in de bibliotheek vanaf de start van de Boekenweek.
Voor Bibliotheek Hengelo zijn de foto’s gemaakt door Dianthe Forkink en Agnes Westerhuis.

Geen opmerkingen: